diumenge, 11 de desembre del 2011

La cimera contra el canvi climàtic de Durban: una decepció?

Després de dues setmanes de negociacions intenses i un segon dia addicional de converses, la cimera pel canvi climàtic s'ha salvat per mínims. La cimera de Durban s'ha tancat amb un acord que implica prorrogar per alguns països el Protocol de Kyoto, que expira l'any vinent, i el compromís que el 2015 s'haurà d'haver aprovat un nou pacte que obligarà, a partir del 2020, tots els països a limitar les seves emissions.
L'acord significa que una part dels països desenvolupats hauran de rebaixar les emissions de gasos contaminants a l'atmosfera, d'acord amb l'actual Protocol de Kioto. Cal recordar, amb tot, que una de les nacions més contaminants, els EUA, mai no han ratificat aquest tractat (font: vilaweb.cat i 324.cat)


Les veus oficials menys optimistes són la representació conjunta de 43 petites illes molt amenaçades de desaparèixer del mapa arran d'una crescuda del nivell del mar. Opinen  que l'acord de Durban no és suficient, tot i que reoneixen que no s'ha perdut tot.

I les veus més crítiques són dels grups ecologistes Greenpeace i WWF.
El primer grup considera que si bé 'els detalls de les converses poden ser complexes, la veritat és simple.  Estem molt lluny d'on necessitem estar per evitar un canvi climàtic catastròfic'
I WWF ha dit que
' ha quedat clar que els requeriment d'alguns líders polítics han pesat més que les preocupacions de milions de persones, deixant a la gent i el món natural dels que depenem en risc. Catàstrofe és una paraula forta, però no és prou fort com per a un futur amb quatre graus d'escalfament'

Personalment l'opinió dels dos grups ecologistes em mereix més confiança. Estic habituada a que els estats no actuen pel bé públic; i una vegada més deuen haver pesat més els interessos econòmics que l'estat del món i els que hi habiten. Què hi farem!

1 comentari:

  1. Crec que el "banc dolent" no incrementa l'especulació urbanística, perquè no fa falta. L'única indústria que queda al país encara és la fàbrica de pisos i és tot el que podem vendre...no tenim res més malauradament. Els pisos executats es monopolitzaran i així s'evitarà que baixin preus i s'aniran deixant anar poc a poc perquè ara hi ha massa oferta i els preus poden caure. Robert Álvarez.

    ResponElimina